Menu Close

Stijgende vochtige behandelingen

Vochtige behandelingen

Controleer uw vochtwerende baan

Het eerste dat u moet doen als u optrekkend vocht heeft, is nagaan of u een vochtwerende laag en een dampdicht membraan heeft, dat moet voorkomen dat water uit de grond in muren of vloeren op maaiveld dringt (zie onderstaande afbeelding). Regelgeving die ze verplicht stelt in nieuwe huizen, werd van kracht in 1875, dus huizen die eerder zijn gebouwd, zullen er waarschijnlijk geen hebben. Mogelijk kunt u een vochtwerende baan vinden door een dunne strook aan de onderkant van de buitenmuur te zoeken. Je zult een expert nodig hebben om dit te bevestigen en om te proberen vast te stellen of er ook een dampdicht membraan is. Als uw huis een vochtwerende laag of membraan heeft maar nog steeds vochtig is, kan de dampwerende laag na verloop van tijd beschadigd of versleten zijn. Als ze niet goed werken, moeten ze worden gerepareerd of vervangen.

Herstel of breng een dampdichte laag aan

Herstel of breng een dampdichte laag aan

De meest voorkomende remedie voor een ontbrekende of beschadigde dampdichte laag is dat een aannemer of een vochtspecialist gaten in uw muur boort en vochtwerende crème injecteert om als een nieuwe laag te fungeren. Maar er zijn alternatieve oplossingen, zoals het zagen van groeven in het metselwerk en het aanbrengen van een stuk vochtwerende laag in plaats van een chemische. Dit is invasiever dan alleen het boren van gaten, dus het kan minder gemakkelijk worden verborgen. Op onze vochtige kostenpagina staan ​​typische prijzen voor beide banen.

Herstel of vervang een dampdicht membraan

Als er slechts een klein stukje vocht op uw vloer ligt, kunt u dit misschien verhelpen door over de pleister te schilderen om te voorkomen dat er meer water doorheen komt. U moet twee lagen waterdichte bitumenlatex-emulsie onder de vloerbedekking aanbrengen, die u in veel doe-het-zelfzaken kunt kopen. Voor extra bescherming raden sommige experts aan om ook reflecterend bouwpapier met folie te leggen (met de foliezijde naar boven) voordat de verf droog is. Dit is echter alleen geschikt voor kleine gevallen. Als er veel vocht is, moet u mogelijk het vochtwerende membraan volledig laten vervangen. Dit is waarschijnlijk duur, maar kan nodig zijn als het vocht wijdverspreid is of als andere oplossingen niet hebben gewerkt.

Controleer het maaiveld aan de buitenkant

Controleer het maaiveld aan de buitenkant

Als je een prima vochtwerende baan hebt, kan je vochtprobleem zijn dat de grond buiten zich heeft opgebouwd boven de vochtwerende baan, die 15 cm boven het maaiveld moet zijn. Het probleem kan worden opgelost door overtollige grond aan de buitenzijde van de vochtige muur weg te graven tot onder het niveau van de vochtwerende laag. U kunt dit zelf doen, of u kunt een professional erbij halen.

Tankwanden en vloeren in dampdichte materialen

Een muur of vloer aftanken is een bouwterm die in feite betekent dat deze wordt afgedicht om deze tegen vocht te beschermen. Dit wordt meestal gedaan op gebieden die al vochtig zijn, en kan worden gedaan door het oppervlak te bekleden met asfalt (een dikke vloeistof) of een membraan. Voor muren zou dit onder het pleisterwerk zijn en voor vloeren onder het beton. De ruimtes moeten eerst worden voorbereid, getankt en dan bovenop versierd, dus het is een flinke klus. Tanken kan erg duur zijn (onze kostenpagina’s bevatten details) en storend, dus, net als bij ander kostbaar vochtig werk, is het de moeite waard om een ​​paar deskundige meningen te krijgen om u te helpen beslissen of het echt nodig is voordat u zich vastlegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *